Beste Gamestoel van 2023

Tijdens het gamen wil je uiteraard zo comfortabel mogelijk zitten. Een echte gamingstoel is dan ook een must-have voor de fanatieke gamer. Met een goede gamestoel zorg je naast comfort ook voor een goede zithouding, en voorkom je vervelende rug- en nekklachten.

Maar wat is de beste koop gamestoel van dit moment? En waar moet je zoal op letten bij het kopen van een goede gamestoel? Het antwoord op deze vragen lees je in de onderstaande tekst.

Top 5 beste Gamestoelen

Beste koop
1. Trust GXT 707 Resto - Gaming Stoel

Beste Prijs / kwaliteit
2. BukkitBow Gaming - BBG-096 Gaming Bureaustoel

Beste ergonomische gamestoel
3. GTRacer Pro - E-Sports - Game stoel

Beste bureaustoel met verlichting
4. Trust GXT 716 Rizza - Gaming stoel met RGB verlichting

Beste Gaming stoel met nekkussen
5. TecTake Gaming Chair

Waar op letten bij het kopen van een gamestoel?

In dien je graag een goede gamestoel  of bureaustoel wilt aanschaffen is het belangrijk om een aantal factoren in acht te nemen. Door goed van tevoren uit te zoeken welke stoel goed bij jou past, voorkom je dat je een stoel koopt die niet bij jouw lichaam aansluit en daardoor niet de juiste zithouding kan bieden. De eerste belangrijke stap bij het kopen van een goede stoel is daarom om jouw lichaamsmaten op te meten en te kijken hoe grote stoel je nodig hebt. De rugvlak van de stoel dient groot genoeg te zijn om jouw rug volledig te kunnen ondersteunen. Indien de stoel een nekleuning/ hoofdleuning bevat, dient deze op jouw juiste hoogte te zitten, of verstelbaar te zijn naar jouw hoogte.

Naast de juiste ondersteuning is het belangrijk dat de stoel comfortabel is. Let bij het kopen van een gamestoel daarom op de materiaalsoort waaruit de stoel bestaat. Bekijk of de stoel comfortabele kussens heeft en of het materiaal ook eenvoudig in onderhoud is.

Daarnaast kun je bij de aankoop ook rekening houden met het design van de stoel. Kijk of de de stoel bij jouw interieur past en of de stoel wellicht bijzondere eigenschappen bevat, zoals bijvoorbeeld verlichting of een speciale gamestijl.

Ten slotte speelt het budget uiteraard ook een belangrijke overweging in de aanschaf van een gamestoel. De meeste gamestoelen variëren sterk in prijs. Zo kunnen de stoelen variëren van rond de 40 tot 300 euro. Neem hierbij in acht dat een zeer dure stoel niet altijd een goede kwaliteit stoel betekend.

Wat is de beste gamestoel 2023?

Het kopen van een gamestoel is een ingewikkelde aankoop. Zo zijn er tal van verschillende modellen, en heeft elke stoel zo zijn unieke eigenschappen en voor- en nadelen.

Om de aankoop wat eenvoudiger te maken kun je een kijkje nemen bij de best geteste modellen van dit moment. De onderstaande stoelen zijn uitvoerig getest in de gamestoel test 2023 en geselecteerd op basis van kwaliteit en comfort.

1. Trust GXT 707 Resto - Gaming Stoel

Eindcijfer: 9.4

Prijs / kwaliteit

Design

Gebruiksgemak

De gamingstoel Trust GXT 707 Resto is de beste gamestoel volgens de consumentenbond en volgens de gamestoel test van dit jaar. De stoel scoort hoog op tal van belangrijke factoren en voldoet aan alle eisen waaraan een hoogwaardige gamestoel dient te voldoen. Zo heeft de stoel veel instelmogelijkheden en beschikt de stoel over twee stevige kussens, waardoor je met de stoel eenvoudig zorgt voor de perfecte zithouding.

De gamingstoel Trust GXT 707 Resto is een stijlvolle stoel gemaakt van zeer goede kwaliteit materialen. De stoel kan tot 90 graden naar achteren kantelen, en kan in hoogte versteld worden. Ook zij de armleuningen aan te passen in de gewenste hoogte.

Voordelen

 • Eenvoudig te verstellen
 • Goede kwaliteit materialen
 • Perfecte zithouding

Nadelen

 • Geen aparte hoofdsteun

2. BukkitBow Gaming - BBG-096 Gaming Bureaustoel

Eindcijfer: 9.1

Prijs / kwaliteit

Design

Gebruiksgemak

De BukkitBow Gaming Stoel is een zeer stijlvolle stoel die tegelijkertijd tal van voordelen biedt. Zo is de stoel zeer onderhoudsvriendelijk en gemaakt van hoge kwaliteit materialen. Het materiaal van de stoel is zweet-absorberend en tegelijkertijd ook zeer ademend. Ook heeft de stoel een hoge kwaliteit dikke vulling op het zitvlak

De stoel biedt de perfecte ondersteuning voor elke gamer en kan eenvoudig omhoog en omlaag versteld worden. Ook heeft de stoel gewatteerde rugkussen en een geïntegreerde hoofdsteun voor de perfecte ondersteuning van nek en hoofd. 

Voordelen

 • Ergonomisch verstelbaar zodat rugproblemen geen schijn van kans maken.
 • Dikke schuimvorming voor meer comfort
 • Krachtige gasveer klasse 3

Nadelen

 • Rugleuning niet in hoogte verstelbaar

3. GTRacer Pro - E-Sports - Game stoel

Eindcijfer: 8.8

Prijs / kwaliteit

Design

Gebruiksgemak

De GTRacer game stoel van Gamestoelenland is een zeer comfortabele en goede gamestoel. De stoel heeft een goede hoofdsteun en een verstelbare rugleuning. Hierdoor wordt je lichaam optimaal ondersteund tijdens het gamen en zorgt de stoel voor de perfecte zithouding.

Naast dat de GTRacer gamestoel zeer comfortabel is, is de stoel ook zeer stijlvol en eenvoudig te onderhouden. Het materiaal van de stoel is van hoge kwaliteit en biedt daarmee een lange levensduur.

Voordelen

 • Sterk metalen frame
 • Stijlvol design
 • Zorgt voor perfecte zithouding

Nadelen

 • Ondergedeelte is redelijk laag

4. Trust GXT 716 Rizza - Gaming stoel met RGB verlichting

Eindcijfer: 8.6

Prijs / kwaliteit

Design

Gebruiksgemak

Ben je op zoek naar een goede gamestoel voor de perfecte game-ervaring? Dan is de Trust GXT 716 Rizza met verlichting de beste gamestoel voor jou. Met deze stoel waan je je volledig in je spel en creëer je jouw perfecte game omgeving. De stoel beschikt over verlichte RGB LED-randen en is eenvoudig in meerdere kleuren in te stellen.

Naast het stoere uiterlijk van de stoel biedt de stoel ook een optimaal comfort en voldoet de stoel aan alle eisen waaraan een goede kwaliteit gamestoel dient te voldoen. Zo beschikt de stoel over comfortabele nek- en lendenkussens, en in hoogte en met naar binnen/buiten te verstellen draaibare armleuningen. Daarnaast heeft de stoel een rugleuning die 90° kantelbaar is.

Voordelen

 • Meerdere kleureninstellingen
 • Comfortabele rugleuning
 • Verstelbaar nek- en rugkussen
 • Robuust metalen frame

Nadelen

 • Hoge prijs

5. TecTake Gaming Chair Bureaustoel

Eindcijfer: 8.5

Prijs / kwaliteit

Design

Gebruiksgemak

De ergonomisch gevormde gamestoel van TecTake zorgt voor de ideale zithouding dankzij stabiliserende zijpanelen. De stoel beschikt over extra nekkussen en aparte lendensteunkussen. De stoel beschikt over verstelbare armsteunen en een rugleuning die instelbaar is in een positie van maar liefst 105 graden.

De TecTake stoel beschikt daarnaast over extra dikke bekleding voor een zacht en aangenaam zitcomfort en is gemaakt van zeer hoge kwaliteit materialen voor een zo lang mogelijke levensduur.

Voordelen

 • Kantelbare rugleuning
 • Verstelbaar onderrug gedeelte

Nadelen

 • Rugleuning niet in hoogte verstelbaar

Andere bekeken ook:

oktober 21, 2022

oktober 18, 2022

oktober 15, 2022